VirtuaaliTuusula

Krapi

Krapin tilakeskus siirrettiin Kirkonkylän kylämäellä nykyiseen paikkaansa vuonna 1867. Päärakennus on 1880-luvulta, jolloin tilan omistajana oli valtioneuvos Gustaf Sourander. Hän laajennutti ja uudisti vanhaa päärakennusta, niin että syntyi suuri huvilatyylinen hirsirakennus. Nykyiselle omistajasuvulleen Krapi siirtyi vuonna 1911.

Krapi oli 1900-luvulla malli- ja harjoitustila, jolla oli muun muassa ensiluokkainen ayrshire-karja. Kesävieraat ja erilaiset matkailu- ja vapaa-ajan palvelut ovat nekin olleet osa tilan arkea 1900-luvun alkupuolelta lähtien. Krapi tarjosi jo 1930-luvulla palveluita muun muassa rantaelämän ystäville Krapin uima- ja hiekkarannalla. Rantaa kutsuttiin myös Tuusulan Rivieraksi. Rannassa oli jo silloin savusauna, jota sai vuokrata. Uimarannalla oli myös kioski ja tanssilava, jossa tanssittiin kesäiltoina gramofonilevyjen tahdissa.

Karjasta ja maanviljelyksestä luovuttiin Krapilla vasta 1980-luvulla. Pellot ovat nykyisin Tuusulan Golfklubin käytössä, ja navetasta on tehty viihtyisä hotelli. Päärakennuksessa toimii korkeatasoinen, perinteitä kunnioittava ravintola Krapihovi. Pihapiiri tarjoaa monenlaisia ravintola-, kokous- ja kulttuurielämyksiä. Myös Keski-Uudenmaan Teatterin kesäteatteri toimii Krapilla.
Krapi

Rantatie 2, 04310 Tuusula, Suomi
Lisätietoja: www.krapi.fi/
Etelä-Tuusula Muut Keski-Tuusula Kellokoski Jokela Tutustu kaikkiin
Valitse alue jonka polut ja kohteet haluat nähdä tai TUTUSTU KAIKKIIN!