Taistelukoulun alueelle on nykyisin sijoitettu osa maanpuolustuskorkeakoulun toiminnoista.
Maanpuolustuskorkeakoulun kotisivu
Taistelukoulu on vuosikymmenien aikana ollut myös monen perheen kotipaikkana. Lapsia oli paljon ja yhteishenki hyvä. Taistelukoululla järjestettiin monenlaista toimintaa myös työntekijäperheiden lapsille. Oli muun muassa yhteisiä joulujuhlia ja hiihtokilpailuja.
Kirjassa Taistelukoulu elää (2002, julk. Taistelukoulun perinneyhdistys) 1960–1970-luvun lapset muistelevat lapsuuttaan muun muassa näin:
"Elämä lapsen näkökulmasta Taistelukoululla 1960- ja 70-luvuilla muistuttaa kansallisromanttista Suomi-Filmien maalais- ja varuskuntakuvausten yhdistelmää. Tavanomaisesta varuskuntaelämästä oltiin aika kaukana. Muutamat varusmiehet ja kaikkien käyttämä sotilaskoti olivat ehkä ainoita varuskuntaelämästä muistuttavia asioita. Maalaiselämä sen sijaan ympäröi kaikkialla. - - -
Leikkipaikkoja alueella riitti. Luonnonläheisyys leimasi kaikkea. Parhaina paikkoina mieleen ovat jääneet järvi rantoineen, ympröivät suot ja metsät sekä erityisesti upseerikerho, jota kutsuttiin pelkästään Kerhoksi. Kerho oli lasten(kin) elämässä keskeinen paikka. Siellä järjestettiin syntymäpäiväkutsuja, uuden vuoden ja muiden merkkipäivien juhlia, siellä kokoontui epävirallinen Sudenpentukerho. Kerholla syötiin myös laskiaisrokka mäenlaskun jälkeen. Kaikki tapahtui emäntien suosiollisella avustuksella." MHnen
Monelle Taistelukoulussa kasvaneelle lapselle jäivät mieleen vanhempien järjestämät hiihtokilpailut ja koko työyhteisön yhteiset joulujuhlat. Siellä pienet lumihiutaleet ja piparkakut, jouluenkelit ja muut ohjelmansuorittajat esiintyivät ja lopun kruunasi joulupukin vierailu.