VirtuaaliTuusula

Eetu loistaa futiskentällä

– Ja Eetu aloittaa sitten vasemmassa laidassa, valmentaja sanoo.

Eetu juoksee Peten luo ja pyytää tätä kiristämään kengännauhoja. Onnistuminen ei saisi jäädä kiinni siitä, että kengät eivät pysy jaloissa.

On alkamassa Tuusulan eri asuinalueiden välisen jalkapalloturnauksen loppuottelu Tuusulan urheilukeskuksessa. Rykmentinpuisto tuli viime vuonna toiseksi, ja Eetu on nyt päättänyt, että sijoitus kirkastuu kultaiseksi.
Lue lisää

petePeli lähtee liikkeelle tunnustellen: pallo polttaa molempien joukkueiden jaloissa ja sinkoilee sinne tänne. Joukkueiden valmentajat huutavat ohjeitaan, ja kentän laidalla peliä seuraavat vanhemmat osoittavat suosiotaan onnistumisille.

– Eetu! Paina, paina, Pete huutaa.

Pete yrittää murtautua laidasta läpi, mutta vastustajan puolustaja vetää liukutaklauksella pallon sivurajasta yli. Isä huutaa kannustuksia, mutta Eetua kuitenkin harmittaa, kun Eve ei ole tullut. Se on ollut suutuksissa siitä saakka, kun Eetu meni paljastamaan Rikulle, että Even tekemä laulu kertoi siitä. Eetu oli kuulemma pilannut koko sen elämän.

– Eetu älä uneksi! valmentaja huutaa.

Eetu tajuaa, että pallo on hänen jaloissaan ja enää on edessä vain vastustajan maalivahti. Eetu yrittää ulkosyrjällä alakulmaan, mutta pallo kimmahtaa tolpasta päätyrajan yli.

Peliaika päättyy maalittomaan nolla-nolla-tilanteeseen ja edessä on rangaistuspotkukilpailu. Valmentaja valitsee Eetun viimeiseksi vetäjäksi. Molempien joukkueiden kaksi ensimmäistä yrittäjää pistää vetonsa hermostuksissaan ohi. Seuraavat puolestaan upottavat varmasti. Vastapuolen viimeinen vetäjä täräyttää hirmuisen tykin keskelle, mutta se tärähtää yläriman alalaitaan, pomppaa siitä maaliviivalle ja sitten ulos. Eetulla on ratkaisun paikka. Jos pallo uppoaa maaliin, on Rykmentinpuisto mestari.

eveEetu asettaa pallon pilkun taakse ja ottaa samanlaisen asennon kuin on nähnyt vanhoilla nettivideoilla entisaikojen huippupelaajan Christiano Ronaldon tekevän. Itsevarma haara-asento on kuitenkin vain harhaa. Eetun jalat väpättävät ja mahassa tuntuu ontolta. Hän vilkaisee katsomoon ja näkee, että isä taputtaa. Isän viereen on tullut Eve. Se seisoo käsikädessä Rikun kassa. Eve nostaa peukalonsa pystyyn ja hymyilee Eetulle.

Eetu lähtee saman tien vauhtiin ja sijoittaa pallon varmasti vasempaan nurkkaan.

 

Etelä-Tuusula Muut Keski-Tuusula Kellokoski Jokela Tutustu kaikkiin
Valitse alue jonka polut ja kohteet haluat nähdä tai TUTUSTU KAIKKIIN!