VirtuaaliTuusula

Even kappaleen ensiesitys saa yllättävän kuulijan

Even tablettikone ilmoittaa, että hänen opiskelukaveriltaan Maijalta on saapunut viesti. Eve lukee sen vaivihkaa samalla, kun seuraa luokan medianäytöltä Tuusulan lukion saksalaisen ystävyyskoulun tekemää lähetystä. Viestissä kysytään, lähtisikö Eve opiskelupäivän jälkeen uimahalliin. Eve katsoo Maijaan ja pyörittää päätään. Hänellä on opiskelupäivän jälkeen Space Girls -bändin treenit musiikkiopiston pitämässä bändikoulussa. Iltaan liittyy jännitystä: Eve on on juuri saanut bändikoulun vetäjän kanssa valmiiksi Space Girlsin ensimmäisen oman kappaleen. Even kirjoittama sanoitus kertoo hänen salaisesta ihastuksestaan vuosikurssia ylempänä opiskelevaan Rikuun.
Lue lisää

Opiskelupäivä päättyy, Eve heilauttaa ystävyyskoululaisille heipat ja kirjaa tablettinsa muistioon läksyt. Hän käy ostamassa koulun kioskista kivennäisvesipullon ja kävelee samassa rakennuksessa sijaitsevaan musiikkiopiston bänditilaan. Muut bändiläiset ja bändikoulua vetävä Terppa ovat jo paikalla.

– Otettaisiinko heti aluksi se oma kappale? Evellähän on kai sanoituskin nyt mukana, bändikoulun vetäjä ehdottaa.

– Eiku alotettaisko jollain nopeammalla? Eve sanoo.

Hän irrottaa mikrofonin telineestä ja huomaa käsiensä tärisevän. Muut bändin jäsenet nyökyttelevät päitään ja pian rumpali täräyttää nopean riffin, jolla homma lähtee alkuun. Kappale on ikivanha, mutta Terppa oli kehunut fanittaneensa sitä nuorena. Yhtye on nimeltään joku Muse. Musiikki on ihan hyvää, mutta eniten siitä on innoissaan Terppa. Se nyökyttää päätään ylösalas kuin västäräkki.

– No vedetään nyt se oma, Eve puuskahtaa.

Hän on harjoitellut kappaletta niin pitkään, että muistaa sen ulkoa. Rumpali, kitaristi ja basisti aloittavat. Eve puhaltaa lujaa ja toivoo, että ilman mukana poistuisi myös jännitys. Hän sulkee silmänsä ja alkaa laulaa. Sanat sopivat hyvin melodiaan. Kun päästään kertosäkeeseen, Eve uskaltaa avata silmänsä. Mikrofoni putoaa hänen kädestään ja kaiuttimista kuuluu vingahdus. Bänditilan perällä istuu Riku ja katsoo suoraan Eveen. Tämän on vaikea nostaa mikrofonia lattialta, kun kädet tärisevät niin paljon.

eetuEve ei uskalla katsoa Rikuun vaan kääntyy selin ja jatkaa aiempaa hiljaisemmalla äänellä. Kappale loppuu onneksi pian. Riku istuu yhä huoneen perällä ja sen viereen on tullut Even pikkuveli Eetu, jolla on futiskamat päällään. Eve on luvannut saattaa veljensä pyörällä urheilukeskukseen futistreeneihin. Eetu kuiskaa jotain Rikun korvaan. Riku katsoo tämän jälkeen Eveä, sen kasvot menevät aivan punaisiksi ja se hymyilee oudosti. Riku kääntyy ja lähtee.

Kun Eve ja Eetu pyöräilevät kohti urheilukeskusta, Eve kysyy veljeltään, mitä se oli Rikulle kuiskannut.

– Minä kerroin vain, että sinä olit tehnyt ne sanat sille, Eetu sanoo.

– Eetuuuu! Eve huutaa.

 

Etelä-Tuusula Muut Keski-Tuusula Kellokoski Jokela Tutustu kaikkiin
Valitse alue jonka polut ja kohteet haluat nähdä tai TUTUSTU KAIKKIIN!