VirtuaaliTuusula

Fjällbon puisto

Fjällbon tontti on Tuusulanjärven oloissa poikkeuksellisen jyrkkärantainen ja komea. Nykyisin Fjällbossa voi nauttia järvimaisemasta ja luonnonrauhasta. Parkkipaikan vieressä on leikkialue lapsille.

Alue kuului 1800-luvun lopulla Tuusulan nimismies J. V. Frostellille, jota myös Iso-Vihtoriksi kutsuttiin. Hänen pontevan toimintansa takia 1800–1900-luvun vaiheessa kaikenlaiset salakapakat joutuivat lopettamaan toimintansa Tuusulassa. Tarmokas nimismies oli kiinnostunut maataloudesta. Fjällbossakin oli talli, navetta ja kanala sekä puutarha ja viljelystä sen verran kun silloin 3,5 hehtaarin kokoiselle rantapalstalle mahtui. Nimismies Frostell osti myös Kotun tilan, jossa maataloutta sai harjoittaa suuremmalla mittakaavalla.

Myöhemmin Fjällbo oli vuosikymmeniä helsinkiläisen liikemies Ilmari Helanderin kesäasuntona. Tuusulan kunta osti alueen 1970-luvun lopulla Ilmari Helanderin Vanhustensäätiöltä. Vanhan huvilan kunnostustyöt olivat loppuvaiheessa, kun se paloi 1980-luvun alussa. Vain kalliolla seisova huvimaja, muutamia vanhoja omenapuita ja keväisin kukkivat idänsinililjat ovat muistuttamasta huvila-ajasta.
Etelä-Tuusula Muut Keski-Tuusula Kellokoski Jokela Tutustu kaikkiin
Valitse alue jonka polut ja kohteet haluat nähdä tai TUTUSTU KAIKKIIN!