VirtuaaliTuusula

Ilmakuvia Tuusulasta

Tuusula ilmakuvissa näyttää tutut maisemat lintuperspektiivistä. Eri vuosikymmenien kuvat kertovat kunnan kehityksestä. Avoin viljelysmaisema peltoineen on vuosikymmenien aikana jonkin verran vähentynyt, vaikka edelleen Tuusulassa on paljon maanviljelysmaisemaa. 1960-luvun ilmakuvissa huomiota kiinnittävät sorankaivuun jäljet. Myöhemmissä kuvissa niiden paikalle on tullut muuta toimintaa tai ne eivät maisemoinnin ansiosta enää erotu arpina.

A. Tuusulan urheilukeskus ylhäältä
Tuusulan urheilukeskus tarjoaa hyvät puitteet moneen urheilulajiin. Urheilukeskus on rakennettu entiselle soranottoalueelle ja on hyvä esimerkki soranottoalueiden uusiokäytöstä ja maisemoinnista.
B. Hyrylän keskustan eteläosa ilmasta
Hyrylän eteläisen keskustan ilme oli varsin maalaismainen 1990-luvun alkuun asti. Maamerkkinä oli vanha mylly korkeine siiloineen. Peltolan tilakeskuksen ja Hyrylän myllyn paikalle rakennettiin S-market ja Teboil-huoltoasema parkkialueineen. Tien toisella puolella ollut
C. Hyrylän keskusta - Kauppatien seutu ylhäältä
Hyrylän keskusta-alue on pitkä ja kapea, sillä keskusta sijoittui maanteiden risteysaluelle ja on laajentunut teiden varsia pitkin etelään ja pohjoiseen. Keskusta-alue on viime vuosikymmenien aikana saanut kaupunkimaisen leiman.
D. Hyrylän keskustan pohjoisosa ylhäältä
Hyrylän keskustan pohjoisosassa on paljon kunnallisia ja kaupallisia palveluja. Punatiiliset julkisivut muistuttavat alueen varuskuntahistoriasta ja 1900-luvun alussa rakennetuista tiilikasarmeista.
E. Klaavolan ja Ilmatorjuntamuseon seutu ylhäältä
Klaavolan talon ja Ilmatorjuntamuseon seutua kuvasi ilmasta vuonna 1986 valokuvaaja Matti Soinne.
F. Koskenmäen seutua lintuperspektiivistä
1900-luvun alussa Koskenmäki oli yksi Tuusulan käsityöläisalueista. Maisemassa se näkyi tiheänä mökkiläisasutuksena. 2000-luvun alun Koskenmäki on tiivis mutta vehreä asuinalue lähellä Hyrylän palveluita.
G. Gustavelundin seutu ilmasta
Gustavelundin tilan mailla on vuosikymmenien aikana rakennettu paljon. Vanhan kartanon paikalle rakennettiin 1960-luvulla Kunnallisopisto, joka on nykyisen kokoushotelli Gustavelundin ydin. Tilan maille on noussut muun muassa Mattilan ja Saviriihen asuntoalueet.
H. Kirkonkylää Tuuskodon paikkeilta ilmasta
Tuusukoto rakennettiin Kirkonkylään vuonna 1932. Vuosikymmenten saatossa laitos on laajentunut moneen suuntaan. Ilmakuvissa näkyy myös Kirkonkylää laajemmin.
I. Anttilan alue ilmasta
Anttilan tila oli aikoinaan yksi Tuusulan kartanoista. Vuosina 1942–1992 alueella toimi Keskusosuusliike Hankkijan kasvinjalostuslaitos. Nykyisin alue on Tuusulan kunnan omistuksessa ja lähivuosina alueelle tulee pientalorakentamista. Samalla ranta-alueiden virkistyskäyttömahdollisuuksia parannetaan.
J. Tuusulan Rantatien eteläpää ilmasta
Tuusulan Rantatien kuvat ovat vuosilta 1986 ja 2013.
K. Tuusulan Rantatien pohjoispää ilmasta
Ilmakuvia Tuusulan Rantatieltä 1986 ja 2013.
L. Kellokoskea ilmakuvin
Kellokosken kylä on kasvanut vuonna 1795 perustetun ruukin ja Kellokosken kartanon paikalle vuonna 1915 perustetun sairaalan ympärille. Ilmakuvissa näyttäytyy vehreä ja viihtyisä kylä.
M. Jokela ilmakuvin
Jokela kasvoi rautatien ja teollisuuslaitosten ympärille. Vanhoissa kuvissa teollisuuslaitokset ovat hallitsevia. Värikuvat vuodelta 2012 kertovat, että entisestä teollisuustaajamasta on kasvanut viihtyisä asuinalue.
Etelä-Tuusula Muut Keski-Tuusula Kellokoski Jokela Tutustu kaikkiin
Valitse alue jonka polut ja kohteet haluat nähdä tai TUTUSTU KAIKKIIN!