Virtuaali-Tuusula -sivuston uusi versio julkaistu

21.02.2023

Virtuaali-Tuusula -sivuston uudistettu versio julkaistaan tiistaina 21.2. Tuusulan museon ylläpitämän sivuston verkko-osoite on www.virtuaalituusula.fi. Sivuston käytettävyyttä ja sen toimivuutta eri mobiililaitteilla on parannettu, sisältöjä on päivitetty ja kuvia lisätty runsaasti.

Virtuaali-Tuusula -sivusto johdattaa tutustumaan Tuusulan monipuoliseen historiaan ja kehitykseen. Sivustolla on yhdeksän teemakokonaisuutta, virtuaalipolkua, jotka esittelevät muun muassa Tuusulanjärven ympäristöä, Jokelan ja Kellokosken historiaa sekä Hyrylän seutua. Kohteita sivustolla on yli 120 ja ne sisältävät kuvia Tuusulan museon kuva-arkistosta runsaasti.

– Virtuaali-Tuusula -sivuston ensimmäinen versio verkkosivustona julkaistiin 2013 Tuusulan täyttäessä 370-vuotta. Vaikka museolla olemme päivittäneetkin sivuja vuosien varrella, oli nyt aika käydä kaikki kohteet läpi ja päivittää tiedot tähän päivään asti, kertoo museon intendentti Jaana Koskenranta.

– Samalla lisäsimme sivustolle runsaasti uusia kuvia kuva-arkistostamme. Valokuvakokoelma on 10 vuodessa karttunut ja paljon aineistoa on digitoitu, joten sen saa paremmin myös käyttöön.

Virtuaali-Tuusula -sivuston on toiminut Tuusulan historian tietolähteenä koulujen opetuksessa ja historianharrastajien ja -tutkijoiden kesken. Siitä kertoo myös vuosittain yli 25 000 vierailua sivustolla. Sivustolla on mukana kaikki aiemmat kotiseutupolkujulkaisut ja -esitteet, artikkelit ja videot.

Sivuston verkkosovelluksen ja visuaalisen ilmeen on tehnyt Netland Oy. Kevään aikana järjestetään Tuusulan kirjastoissa Virtuaali-Tuusula -sivuston esittelyjä. Seuraa myös sosiaalisessa mediassa: www.facebook.com/Virtuaalituusula

Tervetuloa seikkailemaan eri poluilla, tutustumaan kohteisiin ja ihastumaan Tuusulaan!

Lisätietoja
Tuusulan museo, intendentti Jaana Koskenranta, jaana.koskenranta@tuusula.fi, p. 040 314 3460
Tuusulan museo, viestintäkoordinaattori Tarja Kärkkäinen, tarja.m.karkkainen@tuusula.fi, p. 040 314 3461

Takaisin